Skoleåret 18/19 er skudt i gang

Første uge af det nye skoleår er vel overstået. Vi byder velkommen til den samme trygge skole, som børnene kender, men med nye tiltag og nye et par nye ansigter.

Nyt skoleår. Nye tiltag. Nye ansigter.

Sommetider er det ufatteligt, hvor meget der kan ske med børn over en sommerferie. På bare en måned (plus det løse) skyder de i vejret, så de næsten ikke er til at kende igen. Nu er første skoleuge overstået, og vi har efterhånden fået sat ansigt på alle.

Første skoledag på mellemtrinet

Første skoledag på mellemtrinet

For de fleste elever har det nye skoleår budt på ændringer, selvom det selvfølgelig stadig er samme gamle skole, som de kender. Nogen har flyttet plads eller klasseværelse, fået nye lærere, nye fag og nye klassekammerater.

Vi vil det kommende skoleår tilbyde et nyt fag for alle der er interesseret i computerspil. Esport har været på tegnebrættet længe, da vi kan se, at det vokser sig kæmpestort for vores målgruppe for tiden. Vi har indgået et samarbejde med Vesterbro Ungdomsgård om at tilbyde undervisning i Esport en gang om ugen for skolens ældste elever. Her vil en dedikeret esportsunderviser styrke elevernes evner i at spille computer, men med fokus på de kvaliteter som også kan bruges udenfor computerspillenes verden. Det er fx samarbejde, kommunikation, temperament og evnen til at tilpasse sig en rolle på et hold, som der arbejdes med.

Undervisning i esport på Vesterbro Ungdomsgård

Undervisning i esport på Vesterbro Ungdomsgård

Udover esportsfaciliteter og underviser, har vi også fået lov at låne køkkenlokaler på Vesterbro Ungdomsgård til undervisning i hjemkundskab. Vi er meget glade for det styrkede samarbejde med Vesterbro Ungdomsgård, som jo næsten er vores naboer her på Vesterbrogade. Der vil komme flere nye spændende tiltag i dette samarbejde i løbet af skoleåret.

Vi måtte sige på gensyn til vores gode lærer, Jeppe, inden sommerferien, da han er taget et år til Bornholm med familien. Heldigvis kommer han tilbage til os næste sommer. Vores tysklærer, Anja, er blevet tilbudt at undervise på Det Kongelige Teaters Balletskole, og er derfor stoppet her på skolen. Vi ønsker både Jeppe og Anja god vind, og siger samtidig goddag til nogle friske nye ansigter her på skolen.

Sofie er vores nye tyske fyrtårn. Herudover underviser hun i både idræt, historie og dansk.

Andreas underviser i engelsk og dansk, og vil primært være på Trinbrættet og Udskolingen. Han står blandt andet for at føre de ældste elever til eksamen i engelsk.

Kristine er ny pædagog på indskolingen. Hun har tidligere været ansat på et bosted. Kristine har været her siden 1. juni, så de fleste af børnene kender hende lidt i forvejen.

Stort velkommen til alle nye! Og stort velkommen tilbage til alle gamle både elever og voksne. Vi glæder os utroligt meget til et godt skoleår 18/19.

FØLG SKOLEN VED SORTE HEST

Seneste nyt

Skoletilsyn Februar 2024

Skoletilsyn Februar 2024

Skolen ved Sorte Hest modtager jævnligt undervisningstilsyn fra Københavns Kommune. Tilsynets formål er at sikre sig, at det undervisningstilbud som eleverne på SVSH modtager, står mål med lovkravene. Tilsynsførende har til opgave at følge flere forskellige fag...

Konfilkthåndtering i hverdagen

Konfilkthåndtering i hverdagen

  Onsdag d. 17-04-2024, Kl. 16.00-18.00 Med udgangspunkt i principperne fra Low Arousal tilgangen er fokus denne eftermiddag på, hvordan konflikter med børn og unge kan håndteres og nedtrappes i en travl hverdag. Program for eftermiddagen: Kl. 16.00-17.00: Low...

Vinder af Kodechamp 2023

Vinder af Kodechamp 2023

Kodechamp 2023 I faget Teknologiforståelse, eller "LAB" som vi kalder det i daglig tale, har elever fra 7. og 8. klasse arbejdet med at designe og programmere retrospil, som kunne deltage i den landsdækkende konkurrence Kodechamp arrangeret af Center for...